Құлақ ауруы: зәйтүн майын шай ағашы майымен (дәріханадан аласыз) 2: 1 қатынасында араластыру керек. Оны ыстық су құйылған ыдысқа (су моншасы) салып, аздап қыздырады.
Жемістердің пайдасы бәрімізге белгілі. Дегенмен қыс маусымында оларды табу қиын. Бірақ бұл мәселенің шешімі бар: оны кептірілген түрлерімен алмастыру керек. Сонда ағза өзіне қажетті минералдардан тарықпайды.
Таза бал мен даршын (корица) ұнтағын тең мөлшерде араластырып, емдік тосап әзірлеңіз. Оны күнделікті таңертең нанға жағып жеуді әдетке айналдырсаңыз, қан тамырлары бойындағы қақты кетіріп, инфаркт қаупін азайтады.
Күн салқындағаннан тамақ жыбырлап, жөтелдің күшейетін әдеті. Өйткені ол бірнеше жылдан бері созылмалы бронхитпен ауыратын. Бұл аурудың қандай азап екенін осындай диагнозы бар адамдар жақсы біледі.
Лимон, зімбір (имбирь), сарымсақты тең мөлшерде алып, еттурағыштан өткізіңіз. Бәрін араластырып, банкаға салып, тоңазытқышта сақтайсыз. Осыны шай ішкенде бір ас қасық қосып ішіп жүрсеңіздер еш артықтығы жоқ.