Атырау облысы КМҚ
«Қызылқоға аграрлы – техникалық колледж» кәсіпорыны
Оқытушысы: Ғабдуллина Ақмарал Қазиқызы
Тақырыбы: Сорпа дайындау
Сорпа дайындау
Сүйектен дайындалатын сорпа
Ет - сүйектен дайындалатын сорпа
Құстан дайындалатын сорпа
Балық сорпасы
Сорпа дайындау тақырыбына тұздық немесе есте сақта
• Сорпаны дәмді етіп пісіру үшін етті салқын суға салып асу қажет. Сонда еттің барлық дәмі де, нәрі де сорпаға шығады, ал ыстық суға салып асса, еттің нәрі өзінде сақталып қалады.
• Сорпа дайындауға ет болмай қалса, көкөніс және картоп қайнатындысын пайдалануға болады.
• Сорпа бір қайнағаннан кейін әлсін - әлсін көбігін ала отырып, отты басыңқырап қойып пісіру керек.
• Ет пісіп, кезекті өнім, яғни макарон салғаннан кейін қазанды қатты қайнату керек.
• Көкөніс сорпасы тым сұйық болса, шала қуырылған ұн салып, былғап жіберу керек.
• Сорпа тым майлы болса, құрт езіп құю керек. Ол сорпаның да, сондай – ақ басқа да тоқ тағамдардың сіңімділігін арттырады.
• Ет пен бас - сирақты бірге асуға болмайды. Өйткені ет құйқа татып кетеді. Құйқаны біреу ұнатады, біреу ұнатпайды.
• Етті қазанға саларда мұқият қарап, бездерді кесіп тастаған жөн. Өйткені без түрлі аурудың ошағы.
• Еттің тағамдық құндылығын көтеретін оның құрамындағы белоктық заттар. Ал сол белоктың негізгі бөлігі бұлшық етте болады.
• Шикі жұмыртқаны сорпаға қосардан бұрын жарты кесе салқын суға немесе қалқып алынған сорпаның бетіне езіп алса, түйіршіктенбей тарап кетеді.
• Балық сорпасына қияр тұздығын құйып, араластырса өте дәмді болады.
• Балықты буға пісірсе, оның қоректік құндылығы мен құрамындағы витаминдер жақсы сақталады.
Слайдын жүктеу
Сорпа дайындау
- aiboll
- 21 қаңтар 2016
- 13143
- 0
- 0
Ілмек сөздер: Сорпа дайындау, технология, сүйектен дайындалатын сорпа, құстан дайындалатын сорпа, балық сорпасы
Ұқсас жаңалықтар:

Сорпаның емдік қасиеті
Қазақ халқы ет жеп болып, сорпасын ішпей, ас қайырмайтын болған. Қай заманда да асты жоғары бағалаған. Қазақ халқының сорпаның емдік қасиеттері жайлы...
Ет сүрлеудің әдістері
Ежелден ақ қазақта етті дайындаудың неше түрлі әдістерін білген және пайдаланған. Осы әдістермен сіздерді таныстырып өткенді жөн санап отырмыз....
Физикалық кафе
Сабақтың жоспары: 1. Ұйымдастыру кезеңі: біздің кафеге қош келдіңіздер! (ағылшын тілінде түгендеу, күн жады, көңіл күйлерін сұрау) 2. Ой қозғау...
Қамырдан жасалған өнімдер.
БҚО, Казталов ауданы, Казталов ауылы Казталовка ОЖББМ-ң технология пәнінің мұғалімі: Изимова Райхан Жұмагелдіқызы...
Нан. Нанның тағамдық құнарлығы. Бутербродтар. (ашық, жабық)
ІІ. Сабақтың мақсаты: Бутерброд дайындау технологиясы а) Білімділік мақсаты: Нан түрлері және оларды сақтау әдістері. ә) Дамытушылық мақсаты:...Пікірлер: 0
Пікір білдіру
Ақпарат
Қонақтар,тобындағы қолданушылар пікірін білдіре алмайды.
Қонақтар,тобындағы қолданушылар пікірін білдіре алмайды.