Сайтқа кіру Тіркелу

Дастарқанды жабдықтау және сулықтарды бүктеу

Ақтөбе қаласы.
Технология пәні мұғалімі
Шангытбаева Гүльсим Нарымбетовна

Сабақтың тақырыбы: Дастарқанды жабдықтау және сулықтарды бүктеу.
Сабақтың мақсаты: оқушыларға сулықтың қажеттілігі туралы мағлұмат беру, сулықты бүктеуді үйрету.
Білімділік: дастарқанды жабдықтау, сулықтардың бүктеу тәсілдерін үйрену.
Дамытушылық: сулықтарды әр түрлі тәсілмен бүктеу арқылы оқушылардың қызығушылығын арттыру, бүктеу тәсілдерінің түрлерін дамыту.
Тәрбиелік: оқушыларды тазалыққа, ұқыптылыққа, эстетикалық талғамға тәрбиелеу.
Сабақтың әдіс - тәсілі: аралас, сарамандық..
Сабақтың көрнекілігі: плакаттар, суреттер, сулықтардың түрлері, буклеттер, шай дастарқанының ыдыс - аяқтары.

Сабақтың барысы: 1. Ұйымдастыру кезеңі.
Сәлемдесу, оқушыларды түгендеу, сабаққа даярлығын тексеру.

2. Үй тапсырмасын тексеру.
Сұрақтар арқылы жауаптар алу.
1. Көкөністің қандай түрлерін білесіңдер?
2. Осы көкөністер неше топқа бөлінеді?
3. Көкөніс топтарын ата, оларға не жатады?
4. Тамыр жемісті көкөністерге не жатады?
5. Жемістілерге не жатады?
6. Осы көкөністер не үшін қажет, олардан не істеуге болады?
7. Оларды дастарқанға қоюға бола ма?
8. Ал дастарқанды қай кезде жабдықтайды?

Мұғалім: Ыстық шай шөліңді қандырып, жаныңды жадыратып, бойыңды жылытып, сергітеді екен.
- Енді осы шайды қалай демдейміз?
- Ал кофені қалай демдейді екен?
- Осы жұмыстардың бәрі қай жерде жүргізіледі?
- Ал ас үй қандай болу керек?

3. Жаңа сабақ.
Дастарқан жақсы жасалып, онда емін - еркін отырған жағдайда ғана дәмді етіп дайындалған тамақтан ләззат алуға болады. Дастарқан әрқашан да таза болуға тиіс.
Дастарқанды дұрыс жасақтаумен бірге гүлдер мен ою - өрнектердің үйлесуінде ескеру қажет. Егер ыдыс - аяқ әшекейлі болса, бір түсті дастарқан жаю керек. Ас ішетін сервиз бір түсті болған жағдайда дастарқан бір түсті де әшекейлі де бола береді.
Дастарқанды үстелге жайғанда шеттері 20 - 30 см. түсіп тұру қажет.

Таңертеңгі, түскі, кешкі асқа, әр түрлі қабылдауларда, банкеттерде, арнайы қонақтарды күткенде дастарқан жабдықтауда сулықты қолданамыз.

Сөзжұмбақ. «Сулық».
1. Үй жиhазы.
2. Нан және азық - түлік түрлерінен жасалатын тағам.
3. Ұлттық бас киім.
4. Ас ішетін құрал.
5. Көкөніс түрі.

Назар аударыңыз! Жасырын мәтінді көру үшін сізге сайтқа тіркелу қажет.

Назар аударыңыз! Жасырын мәтінді көру үшін сізге сайтқа тіркелу қажет.
Кері қайту
Пікірлер: 0
Пікір білдіру
Ақпарат
Қонақтар,тобындағы қолданушылар пікірін білдіре алмайды.
Абайдың қара сөздері, Ашық сабақ, Бастауыш, Информатика, Мақала, Мұқағали Мақатаевтың өлеңдері, Ресей, Русский язык, Сабақ жоспары, Тәуелсіздік, Физика, Химия, абай құнанбаев қара сөздері, абай құнанбайұлының қара сөздері, ана тілі, ағылшын тілі, бала-бақша, балабақша, бастауыш сынып, баяндама, биология, география, дүниетану, жыр, математика, нақыл сөздер, презентация, сайыс, сайыс сабақ, сценарий, тарих, тақпақ, технология, тәрбие сағаты, Қазақ әдебиеті, Қазақстан, қазақ тілі, қазақ тілінен сабақ жоспары, қысқа мерзімді жоспар, өлең

Барлық тегтерді көрсету
×