Сайтқа кіру Тіркелу

Тәуліктік меню құру Дастархан жабдықтау

Сабақтың тақырыбы: Тәуліктік меню құру. Дастархан жабдықтау.
Сілтеме: 9 сынып технология оқулығы Е. Р. Ермилова, И. А. Товчевник «Мектеп» баспасы 2009ж, мектептегі технология журналы № 10, 2013,
Жалпы мақсаты: Тәуліктік меню құруды үйрету. Таңғы, түскі, кешкі дастарханды жабдықтап үйрету.
Міндеттері:
1. Тәуліктік меню құруды үйрету
2. Дастархан мәзірін дайындауды үйрету.
3. Шығынын есептеп шығаруды үйрету.
Оқыту нәтижесі: Жұптық, топтық жұмыс жасауға үйренеді. Меню құруды үйренеді, шығынды есептеп шығады.
Тапсырмалар: І. Үй тапсырмасын сұрау ( Уақыт шеңбері)
ІІ. Жаңа сабақ ( рольдік ойын ) алдын - ала тапсырма беру
ІІІ. І тапсырма ( Өз жұбыңды тап. (калория)) ІҮ. ІІ тапсырма ( тест) Қорытынды Сабақ барысы:
Ұйымдастыру бөлімі:
- оқушылармен амандасу.
- сынып тазалығын тексеру
- Оқушылардың сабаққа даярлығын құрал - жабдықтарын қадағалау
Бағалау.
Бағалау парақшасы таратылады.
Үй тапсырмасы: «Уақыт шеңбері»
1. Тортты әрлеу тәсілдерін айтып бер.
2 Қандай кондитерлік өнімдерді креммен әрлейді? Сен көбіне қандай әрлеу түрін қолданасың?
3 Қандай өнімдерді пісірместен бұрын әреп алады? Сен осы тағамның қандай түрін пісіре аласың?
4. Тағамдарды дастарқанға үсынбас бұрын әрлеу жұмысын не үшін жасау керек деп ойлайсың?
5. Қонақ шақырғанда ең бірінші жасалатын қағида.
Жаңа сабақ «Рольдік ойын»
Рольдік ойын үш топқа таңғы ас, түскі ас, кешкі ас.
Ресторан даяршы ас мәзірін құрастырып қорғап шығу.
Есепшісі кететін шығынды есептеу керек.
Бақылаушы бағалайды.
Сергіту сәті.
Өз жұбыңды тап. (калория)
Мұғалім жүп карточкаларын дайындайды: біреуінде -
Сұрақтар, екіншісінде – жауаптарға арналған тірек кестелер. Бір сұрақ пен оның жауабына арналған карточкалардың түсі бірдей болады. Оқушылар кез келген түсті карточканы (әрқайсысы – біреуін) таңдайды. Содан кейін оның түсі бойынша өзіне серігін іздеп, бірге отырып, жұмыс істейді.
Таңертеңгілік ас 600 - 700
Түскі ас 900 - 1000
Кешкі ас 600 - 700
Балалар 7 - 10 жас 2380
Балалар 11 - 13жас 2860
Жасөспірім ер балалар(14 - 17) 3160
Жасөспірім қызбалалар (14 - 17) 2760
Студент жастар жігіттер 3300
Студент жастар қыздар 2800
Спортсмендер ер адамдар 4500 - 5000
Спортсмендер әйел адамдар 3500 - 4000
Ауыр жұмыспен айналысатын ер адамдар 45000 - жоғары
IV. Қорытынды
Тест тапсырмалары.
1. Қой етін мүшелегенде нешеге бөлінеді?
а) 12
ә) 13*
б) 15
2. Кәрі жілік малдың қай мүшесінде орналасқан?
а) санда
ә) қолда*
б) қабырғада
3. Бүйрекке жақын алғашқы төрт қабырғасы етек етімен алынатын мүше?
а) қабырға
ә) бұғана
б) сүбе*
4. Асықты жілік, ортан жілік, жамбас малдың қай мүшесінде орналасқан?
а) қолда
ә) санда*
б) арқасында
5. Бөлшектеп туралған балық неше минут қуырылады?
а) 5 минут
ә) 45 минут
б) 15 минут*
6. Балық фаршынан не дайындауға болады?
а) паштет, котлет, тұшпара*
ә) балық сорпасы.
б) омлет
7. Ет құрамында қандай дәрумендер құрамы болады?
а) С
ә) В тобы*
б) Р.
8. Тағамның энергетикалық құндылығы немен өлшенеді?
а) Каллория*
ә) Килограмм
б) Грамм
9. С дәрумені қандай қышқыл деп аталады?
а) Аскорбин қышқылы*
ә) Тұз қышқылы
б) Сода
10. Қандай кондитерлік өнімдерді креммен әрлейді?
а) бөлке, нан.
ә) тандыр, қаусырма.
б) пирожный, торт, печенье. *
V. Бағалау.
Кері байланыс
Білемін Үйрендім Білгім келеді
VI. Үйге тапсырма
Кері қайту
Пікірлер: 0
Пікір білдіру
Ақпарат
Қонақтар,тобындағы қолданушылар пікірін білдіре алмайды.
Абайдың қара сөздері, Ашық сабақ, Бастауыш, Информатика, Мақала, Мұқағали Мақатаевтың өлеңдері, Ресей, Русский язык, Сабақ жоспары, Тәуелсіздік, Физика, Химия, абай құнанбаев қара сөздері, абай құнанбайұлының қара сөздері, ана тілі, ағылшын тілі, бала-бақша, балабақша, бастауыш сынып, баяндама, биология, география, дүниетану, жыр, математика, нақыл сөздер, презентация, сайыс, сайыс сабақ, сценарий, тарих, тақпақ, технология, тәрбие сағаты, Қазақ әдебиеті, Қазақстан, қазақ тілі, қазақ тілінен сабақ жоспары, қысқа мерзімді жоспар, өлең

Барлық тегтерді көрсету
×