Кіру
Жабу

Кондитерлік кулинарлық өнімдерді безендіру

Технология

Сыныбы: 9 сынып
Сабақтың тақырыбы: Кондитерлік, кулинарлық өнімдерді безендіру.
Сілтеме: Мектептегі технология журналы №2 2013, технология оқулығы Е. Р. Ермилова, И. А. Товчевник «Мектеп» баспасы 2009ж, интернет желісінен видео ролик youtube сайты.
Жалпы мақсаты:
Білімділік: Кулинарлық өнімдерді безендіру түрлерін үйрету. Кондитерлік, кулинарлық өнімдерді жасап үйрену.
Дамытушылық: Кулинарлық, кондитерлік өнімдерді безендіру түрлерін жасап үйрену
Тәрбиелік: Тағамды тез жасалатын түрлерін білу.
Оқыту нәтижесі: Жұптық, топтық жұмыс жасауға үйренеді. Кондитерлік, кулинарлық тағамдарды безендіріп үйренеді.
Тапсырмалар:
І. Үй тапсырмасын сұрау.(ыстық орындық)
ІІ. Топтарға бөлу.( әр түрлі безендірілген кулинарлық өнімді құрастыру)
ІІІ. Жаңа сабақ (сұрақтар қойып, постер қорғату)
ІҮ. Дайын иленген қамырдан әртүрлі безендірілген өнім дайындау.(Тв шоу)
Ү. Суреттер бойынша топтастыр
ҮІ. Қорытынды
Сабақ барысы:
Ұйымдастыру бөлімі:
- оқушылармен амандасу.
- сынып тазалығын тексеру;
- оқушылардың сабаққа даярлығын құрал - жабдықтарын қадағалау;
Бағалау критерийлерімен таныстыру:
Бағалау парақшасы таратылады.
Үй жұмысын сұрау.
«Ыстық орындық» Т. Қ. Е. - оқушыларды топқа бөлу (екі түрлі безендірілген кулинарлық өнім суреттерін құрастыру) №1 Суретте көрсетілген тағам туралы не білеміз?
(постер қорғау)
Видео көрсетілім
№2 Практикалық жұмыс «Тв шоу бағадарламасы»
Тортты безендіру тез, жеңіл.
Қорытындылау. Кері байланыс
Визуалды айғақтар әдісі суреттерді реттеу. Бөлім бойынша орналастыр.
Кулинарлық өнімдер
булочка торт печенье
Торттар
кремді Жеміс жидек жаңғақты
Булки
жай тәтті салатты
Бағалау.
Үйге тапсырма. Рефлекция Стикер арқылы кері байланыс

Ұқсас сабақтар

Пікірлер (0)

Ақпарат
Қонақтар,тобындағы қолданушылар пікірін білдіре алмайды.

Бөлімдер

Яндекс.Метрика
×