Сайтқа кіру Тіркелу

ХХІ ғасыр көшбасшысы

Сабақтың тақырыбы: ХХІ ғасыр көшбасшысы
Сабақтық мақсаты:
Дамытушылық: Оқушылардың технология пәнінен алған білімін шыңдау, дамыту
Тәрбиелік: Оқушыларды жылдамдыққа, ойын айта білуге, шығармашылыққа тәрбиелеу
Сабақтың барысы:
Кім жылдам? Аз жауап берген 2 оқушы ойыннан шығады
1. Адам неше мезгіл тамақ ішеді?
2. Дұрыс тамақтану дегеніміз не?
3. Ас даярлайтын адамға қандай талап қойылады?
4. Көкөністі алғашқы өндеу дегеніміз не?
5. Бутерброд қандай түрлерге бөлінеді?
6. Тағам даярлаудың қандай әдістері бар?
7. Дәнді астық түрлерін ата?
8. Дастарханға ыдыс пен құралдарды қалай орналастыру керек?
9. Сүт тағамдарына не жатады?
10. Қандай азықты қолдауға болмайды?
11. Мата қандай шикізаттардан жасалады?
12. Қазақстанда мақта қай аймақта өсіріледі?
13. Мақтаның табиғи түсі қандай болады?
14. Мақтаның қасиеті қандай?
15. Мақтаның қасиетін білу не үшін қажет?
16. Жүнді неден алады?
17. Жүнді фабрикада қандай өндеу жұмыстарынан өткізеді?
18. Матаның физикалық және механикалық қасиеті деп нені айтады?
19. Тәгән машинасының ең алғаш жобасын ойлап тапқан кім?
20. Мата қандай жіптер арқылы тоқылады?
21. Жібек талшығы неден алынады?
22. Жібек талшығының ұзындығы қанша болады?
Ойлан тап? Қазақ, орыс, ағылшын нұсқасын айту жауаптың. жауап бере алмаған 1 оқушы шығады
1. Білім көп жерде …………………..(өнер, искусство, art) көп
2. Адамды адам еткен …………………….( еңбек, труд, work)
3. Тау - тау ақ қар
Ерімейді ыстықта.(мақта, вата, cotton)
4. Бақшадан жер қазып
Жиып алдым жез қазық.(сәбіз, марков, corrot)
5. Табаны суды сүйеді
Қабағы күнге күйеді.(күріш, рис, rice)
5. Өткір жүзді келеді
ӨТЕ ҚАЖЕТ ҚҰРАЛ ОЛ
Тұтас затты бөледі
Ұсақтап затты бөледі
Ұсақтапта тұрар ол (пышақ, нож, knife)
3. Полиглот. Ұяшықтағы сұраққа жауап беру. Жауап бере алмаған 1 оқушы шығады.
4. Егер де мен. Өз ойымен заттардан бір бұйым жасап, қорғау
Қортынды: 21 көш басшы болған оқушыны марапаттау.
Кері қайту
Ұқсас жаңалықтар:
Жүнді құрғақ өңдеу әдісімен суретті бейнелеу

Жүнді құрғақ өңдеу әдісімен суретті бейнелеу

Жүн дегеніміз жануарлардың мата, киіз – шұға бұйымдарын жасауға жарнамды және белгілі бір физикалық қасиеттері бар түк...
Матаның физикалық және механикалық қасиеті

Матаның физикалық және механикалық қасиеті

Ақсу ауданы, Көкөзек ауылы, Қуат Терібаев орта мектебінің технология пән мұғалімі Габидуллина Гульмира Хамитовна...

"Өсімдік талшықтарынан алынған табиғи мата қасиеттері. Мақта, зығыр."

БҚО, Казталов ауданы, Казталов ауылы, Казталовка ОЖББМ-ң технология пәнінің мұғалімі: Изимова Райхан Жұмагелдіқызы...
Химиялық талшықтар. Химиялық талшықтардың қасиеттері. Жасанды және синтетик ...

Химиялық талшықтар. Химиялық талшықтардың қасиеттері. Жасанды және синтетик ...

Ақтөбе қаласы №34 орта мектебінің технология пәнінің мұғалімі: Бекболатова Алия Қалиқызы...
Нан. Нанның тағамдық құнарлығы. Бутербродтар. (ашық, жабық)

Нан. Нанның тағамдық құнарлығы. Бутербродтар. (ашық, жабық)

ІІ. Сабақтың мақсаты: Бутерброд дайындау технологиясы а) Білімділік мақсаты: Нан түрлері және оларды сақтау әдістері. ә) Дамытушылық мақсаты:...
Пікірлер: 0
Пікір білдіру
Ақпарат
Қонақтар,тобындағы қолданушылар пікірін білдіре алмайды.
Абайдың қара сөздері, Ашық сабақ, Бастауыш, Информатика, Мақала, Мұқағали Мақатаевтың өлеңдері, Ресей, Русский язык, Сабақ жоспары, Тәуелсіздік, Физика, Химия, абай құнанбаев қара сөздері, абай құнанбайұлының қара сөздері, ана тілі, ағылшын тілі, бала-бақша, балабақша, бастауыш сынып, баяндама, биология, география, дүниетану, жыр, математика, нақыл сөздер, презентация, сайыс, сайыс сабақ, сценарий, тарих, тақпақ, технология, тәрбие сағаты, Қазақ әдебиеті, Қазақстан, қазақ тілі, қазақ тілінен сабақ жоспары, қысқа мерзімді жоспар, өлең

Барлық тегтерді көрсету
×