Биология 9 сынып
Тақырыбы: Жасушаның құрылысы, қызметі және химиялық құрамы, тағамдардың құрамындағы заттарды анықтау
Мақсаты: Жасуша құрамындағы органикалық заттар, олардың құрылысымен қызметі туралы білімді қамтамасыз ету, ғылыми көзқарасын қалыптастыру, жетілдіру.
Міндеті: 1. Жасуша органойдтарының қызметін түсіну.
2. Жеңілден қиынға, қарапайымнан күрделігіне қарай сатылы түрде орындалатын жұмыстар жүйесін ұсына отырып, оқушыны ізденіске, шығармашылыққа баулу.
3. Өз ойын қорыта білуге, сыни тұрғыдан ойлауға бейімдеу, тәрбиелеу.
Күтілетін нәтиже: А. Тірі ағзалардың химиялық құрылысын анықтау.
Ә. Шығармашылық тапсырмалар арқылы бала қиялы, шапшаң ойлау қабілеті дамиды.
Б. Негізгі машина жасау өнеркәсібінің құрамы мен маңызы адам өміріне қажетті екенін байқай біледі. Сыни тұрғыдан ойлауға машықтанады.
Сабақтың типі: Жаңа білімді меңгерту.
Сабақтың түрі: Аралас сабақ.
Сабаққа кіріктірілген модуль: 1. Оқушылардың жас ерекшелігіне сәйкес оқыту және оқу.
2. Сыни тұрғыдан ойлауға үйрету.
3. Оқыту үшін бағалау және оқуды бағалау.
4. АКТ - ны пайдалану.
5. Оқыту мен оқудағы жаңа тәсілдер.
6. Талантты және дарынды балаларды оқыту.
7. Оқытуды басқару және көшбасшылық
Әдіс - тәсілдер: Сыни ойлау стратегиясы, топтық, жұптық.
Керекті жабдықтар: Интерактивті тақта, слайдтар, стикер, смайликтер.
Сабақтың барысы:
Ұйымдастыру кезеңі: 3минут
Ынтымақтастық атмосферасын қалыптастыру
Оқушылар назарын сабаққа аударту, психологиялық ахуал
туғызу.
Жануар мен өсімдік жасушасының қиық суреттерін құрастырып екі топқа бөлінеді, топ басшысын анықтау.
І топ. Нәруыздар
ІІ топ. Ферменттер
Үй тапсырмасын тексеру: 10 минут
«Миға шабуыл» әдісі
І топ. Нәруыздар
ІІ топ. Ферменттер
бір - біріне үй жұмысы бойынша дайындап келген сұрақтарын қойып жауап алады.
Мағынаны тану
Жаңа сабақ
Оқулықпен жұмыс 10 минут
І топқа: 1. Өсімдік жасушасының суреті беріледі.
2. Тақырып бойынша мәтін беріледі.
3. Өсімдік жасушасының органойдтарының қызметіне, химиялық құрамына тірексызба нұсқасын жазу.
ІІ топқа:
1. Жануар жасушасының суреті беріледі.
2. Тақырып бойынша мәтін беріледі.
3. Жануар жасушасының органойдтарының қызметіне, химиялық құрамына тірексызба нұсқасын жазу
Толық нұсқасын жүктеу
Жасушаның құрылысы, қызметі және химиялық құрамы, тағамдардың құрамындағы заттарды анықтау
- aiboll
- 30 қаңтар 2016
- 4165
- 0
- 0
Ілмек сөздер: Жасушаның құрылысы, қызметі және химиялық құрамы, тағамдардың құрамындағы заттар
Ұқсас жаңалықтар:
Жапырақ – өркеннің бүйірлік және жанама мүшесі
Оқушылардың өз бетімен жұмыс жасауы арқылы терең ойлауын, қосымша ақпарат көздерін пайдаланып, өздігімен зерттеу жұмыстарын жүргізу арқылы білімдерін...Биология пәнінен 9 сыныпқа арналған тақырыптық тест жинағы
Жасуша. Жасушаның химиялық құрамы. 1. Жасушаның айналадағы құбылысқа жауабы: А) қозғалу В) өсу С) көбею Д) тітіркенгіштік Е) бөліну 2. Зат алмасу...Сыни тұрғыдан ойлауға алғашқы қадамдар
Солтүстік Қазақстан облысы, Жамбыл ауданы, Благовещенка №2 орта мектебінің бірінші деңгей мұғалімі Ипова Акмарал Сулейменовна...Жасушаның құрылысы мен атқаратын қызметі
1. Білімділік: Жасуша құрылысы мен атқаратын қызметі тарауын интерактивті тәсілдерді қолдана отырып, оқушыны шығармашылыққа баулу....Бөлінгіштің жоғарғы разряд бірліктері бөлінгіштен кем емес жағдайда бір таң ...
Сабақ: математика Тақырыбы: Бөлінгіштің жоғарғы разряд бірліктері бөлінгіштен кем емес жағдайда бір таңбалы санға бөлу. Қолданылған модульдер: Оқыту...Пікірлер: 0
Пікір білдіру
Ақпарат
Қонақтар,тобындағы қолданушылар пікірін білдіре алмайды.
Қонақтар,тобындағы қолданушылар пікірін білдіре алмайды.