Мақсаты: Аспаздық пен тамақ дайындау технологиясы туралы білім дағдысын қалыптастыру тағам түрлерін безендіру жолдарымен таныстыру Әшекейлей отырып, ойлау қабілетінің дамуына мүмкіндік жасау;
Күтілетін нәтиже Дизайнер, аспаз - технолог, т. б мамандықтар туралы біліктілікті дамытады және сироп пен крем туралы білім дағдысы қалыптасады
Оқыту әдістері Проблемалық сұрақтар, топпен жұмыс
Кезеңдері Мұғалім қызметі
Ұйымдастыру Психологиялық ахуал туғызу, топқа бөлу
Білу. Қызығушылықты ояту Тәтті тағам дайындағанда әрлеу үшін, дәмін келтіру үшін не қолданылады?
Кулинарлық өнімдерді безендіруге бола ма?
Қандай жағдайда?
Жарнама деген не?
Түсіну
Мағынаны тану Кремнің құрамына қандай ингредиенттер кіреді?
Кулинарлық өнімдерге қандай тағамдар жатады?
Тоқаштар, Кулинарлық өнімдер, печеньелер
↓
Қаусырма, орама, қытырлақ, қаттама, нандар
Қолдану 1. Оқушылар дастарқан жасау
2. Жарнама
3. Идея қорғау
Талдау
Жарнама – бұл жетістікке жетудің негізі. тұтынушылардың тауарға, фирма қызметіне деген қызығушылығын арттыру мақсатындағы оларға арналған үндеу. Ал қиын іске бел буған адам, жетістікке тез жеткісі келетін адаммен салыстырған да, жауапкершілікті сезінеді, жұмысты жақсы орындайды. Сен қалай жарнама жасар едің? Кулинарлық өнімдерді неге безендіреді?
Қандай өнімдерді пісірместен бұрын безендіру керек?
Кулинарлық тағамдарды безендірудің маңызы бар ма?
Кулинарлық тағамдарды жарнамалауға бола ма?
Қалай жарнамалар едің?
Жарнамалаудың қандай әдісі бар?
Жарнаманың мақсаты не?
Сергіту сәті «менің көршім» бір - біріне теңеулер айтады
Ақтөбе облысы, Байғанин ауданы, Қаражар орта мектебі
мұғалім: Ергалиева Гулшара Абдирешовна
Назар аударыңыз! Жасырын мәтінді көру үшін сізге сайтқа тіркелу қажет.