Сабақтың мақсаты: 1. Өлеңді түсініп оқу, мазмұнын баяндау
2. Рольге бөліп оқуға, әдеби тілде сөйлеуге, мәтін бойынша постер құрастыруға дағдыландыру.
3. Еңбекқорлыққа, кезкелген нәрсені үнемді пайдалануға, өзіндік шешім қабылдауға тәрбиелеу.
Оқытудың мақсаты: Топпен жұмыс жасауға, өз ойларын постерге түсіруге, венн диаграммаларымен жұмыс жүргізуге дағдыландыру.
Сүттен не жасалатындығын, қалай дайындалатындығын үйрену.
Өлеңді мәнерлеп оқуға үйрету. Өз бетімен жұмыс жасауға, өз түсінгенін келесі адамға түсіндіруге дағдыландыру.
Оқытудың міндеті: 1. Малта сөзінің мағынасын ашу, малтаның дайындалу жолдарын үйрену.
2. І. Жансүгіров туралы түсінік қалыптастыру.
3. Сабақта ДЖИКСО әдісін қолдануға, деңгейлік тапсырмаларды орындауға үйрену.
4. Сүттен жасалған тағам түрлерін және дайындалу жолдарымен танысу.
Оқытудың әдіс тәсілдері: Топтасу. СТО технологиясы
Назар аударыңыз! Жасырын мәтінді көру үшін сізге сайтқа тіркелу қажет.