Алоэ өсімдігінің ерекшеліктері және емдік қасиеті
Зерттеу мақсаты. Алоэ өсімдігін зерттей отырып емдік ерекшеліктерін тиімді пайдалану және насихаттау.
Зерттеу жұмысының негізгі болжамы:
Алоэ өсімдігінің емдік ерекшелігін пайдалану арқылы көптеген аурулардың алдын алуға болады.
Зерттеу жұмысының әдістемесі:
- Ғылыми - әдебиеттерге шолу жасау;
- Тәжірибелер жүргізу;
- Емделушілер арасында сауалнамалар жүргізу;
Зерттеудің жаңалығы мен дербестік нәтижесі:
- Алоэ өсімдігінің емдік ерекшеліктеріне жан – жақты сипаттама берілді;
- Алоэ өсімдігінің емдік қасиеттерінің тиімді пайдаланудың жолдары көрсетілді.
Зерттеудің теориялық және практикалық мәні:
Ғылыми - әдебиеттерге шолу жасау арқылы алоэ өсімдігіне жан – жақты зерттеу және емдік ерекшеліктерін көрсету жұмыстың теориялық мәні болып табылады.
Жұмыс барысында қолдан жасалған емдік қоспаны көпшіліктің тұрмыстық жағдайда жасап пайдалану мүмкіндігі яғни, қолжетімдігі жұмыстың практикалық мәні болып табылады.
Елімізде өсетін 20 мыңнан
астам түрлерінің
2500 – інің шипалық маңызы бар.
Бұның 600 - ге жуық түрінен
дәрі дайындауға
шикізат ретінде пайдалануға
болады.
Алайда медицинаға 200 - ге жуық
дәрілік өсімдіктер
түрі белгілі.
. Қазақстанда өсетін 6000 - ға жуық
өсімдіктің түрінің
500 - і дәрілік өсімдіктерге жатады. Алоэның қолданылуы және басты ем болатын
аурулары және дайындау әдістері
1. Иммунитет көтеруде: 500 г жаңа кесілген алоэ жапырағын грек жаңғағы дәнімен араластырып, ет тартқыштан өткіземіз. Оған 1, 5 стакан бал араластырып, тамақтан соң бір ас қасықтан күніне 3мезгіл бір ай ішу керек.
2. Тісті ауырғанда алдымен тұзды сумен жуып, алоэдан 1 г ұнтақтап, оны тіске басады.
3. Сыртқы жарақаттан қан шыққанда алоэден лайықты мөлшерде алып, жаншып жарақатқа таңады.
4. Демікпеге жас алоэні езіп, шырынын күніне 3 рет, әр ретте 5 мг ішеді.
5. Шиқан шыққанда, іріңді жараларды алоэның жапырағын тіліп, жараның аузына тартады. Шиқанның соқтасын соруға, тез жазылуына, әрі қарай созылмауына алоэ жапырағы көп көмектеседі.
6. Адамның тәбетін ашуға, іш қатқанда, асқазан ауруына, ішек аурулары мен баспаға жақсы ем. [ 4]
7. Бал қосылған алоэ шырыны туберкулез ауруына бірден - бір ем болып табылады
2 «Ә» сынып оқушысы Фатих Жансая
Жетекшісі: Сауытбаева. Г. С
Слайдын жүктеу
Алоэ өсімдігінің ерекшеліктері және емдік қасиеті
- ramuk_b
- 4 қазан 2019
- 16625
- 0
- 100
Ілмек сөздер: Алоэ өсімдігінің ерекшеліктері және емдік қасиеті
Ұқсас жаңалықтар:
Пияз - табиғи дәрі
Дәстүрлі емшілер ауыз қуысындағы барлық патогенді микробтардан арылу үшін күніне бір рет пияз шайнау жеткілікті дейді. Оны үнемі жеу асқазан - ішек...Бөлме өсімдіктері. Алоэ және аспидистра.
Алоэ және аспидистра өсімдіктерінің құрылысымен таныстыра отырып, олардың айырмашылығын көріп, айтып беруге үйрету. Өсімдіктің өсуіне жарық, ылғал,...Ешкі малының пайдасы
Ешкі де қазақ халқының ежелден келе жатқан төрт түлігінің бірі. Ертеректе халқымыз ешкіні негізінен сүті үшін өсіргендігін «сойса еті - қалақтай,...Қазақстандағы дәрілік өсімдіктер, соның ішінде өзіміздің өлкеде кездесетін ...
Оңтүстік Қазақстан облысы, Мақтарал ауданы, Игілік ауылы, Т. Аубакиров атындағы жалпы орта мектеп 4 сынып Пирназарова Дана Камалқызы Жетекші:...Алтын мұртша өсімдігі
Бөлме өсімдігі ретінде каллизияны 100 жылдан бері өсіріп келеді. Бұл өсімдік бойының ұзындығы 10метр. Тіке және көлбей түрінде өседі. Бастапқы өскіні...Пікірлер: 0
Пікір білдіру
Ақпарат
Қонақтар,тобындағы қолданушылар пікірін білдіре алмайды.
Қонақтар,тобындағы қолданушылар пікірін білдіре алмайды.