Сабақтың ортасы Оқу дағдыларының деңгейі: білу, түсіну
1 - тапсырма( Т) АКТ - ні қолдану постерге түсіру
Әртүрлі дерек көздері материалдарын қолданып қазақ және әлем халықтарының тамақтану кезіндегі өзін өзі ұстау ережелері мен дастархан басындағы мәдениетін сипаттау
1 - топ Қазақ халқы
2 - топ Жақын шетел
3 - топ Европа елдері
Бағалау критерийі
Қазақ халқы мен түрлі халықтардың, қоғамдық тамақтану орындарындағы дастарқан басында өзін - өзі дұрыс ұстау ережелерін салыстырады, сипаттайды
Дескриптор − қазақ халқының тамақтану мәдениетін анықтайды;
− басқа елдердің тамақтану мәдениетімен салыстырады;
− өзін - өзі ұстау ережелерін ажыратады;
− постер жасайды
Қ. Б. «Бас бармақ»әдісі арқылы топтар біріні - бірі бағалайды
Сергіту сәті:
«Қазақтың дастарханы» әнін айту
Ойлау дағдысының деңгейі: Талдау, жинақтау
2 - тапсырма(Ж) «ВЕНН диаграммасы» әдісі
Қазақ халқы мен әлем халықтарының мәдениетінде, қоғамдық тамақтану орындарындағы дастарқан басында өзін - өзі дұрыс ұстау ережелерінің ұқсастығы мен айырмашылығын салыстыру
Бағалау критерийі Қазақ халқы мен әлем халықтарының мәдениетінде, қоғамдық тамақтану орындарындағы дастарқан басында өзін - өзі дұрыс ұстау ережелерін салыстырады
Дескриптор Ұқсастығын табады
айырмашылығын ажыратады
Ортақ ерекшеліктерін табады
Диаграммаға салады
Қ. Б «Бағдаршам әдісі» жұптар өзара бірін бірі бағалайды
«Қонаққа бару» әдісі (Ө)
Ойлау дағдысының деңгейі: Қолдану
3 - тапсырма Дастарханды дұрыс жабдықтау және сулықтарды бүктеу
Тамақтану құралдарын қойып жаттығады дастархан жабдықтайды, жұмысты сипаттап, таныстырады.
Сулықтарды бүктеу әдістерін көрсетеді.
Бағалау
Бағалау критерийі Дастарханды жабдықтап көрсетеді
Дескриптор Дастарханды безендіруге арналған ыдыс - аяқтарды ажыратады
Ыдыс - аяқтың орындарын дұрыс қояды
Сулықтарды бүктеу әдістерін көрсетеді
Өз ойын жеткізеді
Қ. Б «Алма» әдісі бірін бірі бағалайды
қызыл алма - мен таң қалдым
Жасыл алма - тамаша
Сары алма - әлі де толықтырсаң
проектор
планшет немесе ноутбук
А3 қағаз
фломастер
«Қазақтың дастарханы»әнінің сөзі және әуені
Қазақ халқы мен түрлі халықтардың мәдениетінде және қоғамдық тамақтану орындарындағы дастарқан басында өзін-өзі ұстау ережелері
- Malike66
- 14 ақпан 2021
- 3744
- 0